Tehnica pentru cresterea increderii in sine

joi, aprilie 30, 2009 ·

Tehnica pentru cresterea increderii in sine poate fi practicata atat de barbati cat si de femei.

De doua ori pe zi, timp de 3 min, uita-te in oglinda si rosteste cu voce tare: „......numele tau..... , te iubesc si te accept asa cum esti”.

Este o afirmaţie excelentă care poate fi repetată cu glas tare în timp ce şofaţi, singură în maşină, sau în gând, ori de câte ori aveţi tendinţa de a vă critica si de a nu fi multumitae de voi. Nimeni nu se poate gândi la două lucruri în acelaşi timp; înlocuiţi, deci, gândurile negative despre voi cu gânduri pozitive.

Repetate conştiincios, afirmaţiile pozitive au puterea reală de a anihila gândurile şi sentimentele distructive, chiar dacă aţi fost negativiste ani în şir. Iată alte câteva afirmaţii mai scurte şi uşor de memorat care pot fi folosite când şofaţi, faceţi gimnastică, aşteptaţi sau pur şi simplu, staţi liniştită:

Trăiesc o stare de bine şi de pace perfectă.

Mă îndrept spre cea mai mare fericire şi împlinire în tot ceea ce înseamnă viaţa mea.
Iată apare cea mai bună soluţie pentru fiecare problemă a mea.
Mă simt liberă şi inundată de lumină.

Dacă credeţi în Dumnezeu sau într-o forţă superioară, includeţi credinţa dumneavoastră în acest tip de afirmaţii: Dumnezeu mă iubeşte. Dumnezeu mă binecuvântează.

Sau

Dumnezeu îmi dă puterea de a accepta ceea ce nu stă în puterea mea să schimb, curajul de a schimba ceea ce pot schimba si înţelepciunea de a înţelege diferenţa.

Nu uita: nu poţi schimba pe nimeni; te poţi schimba pe tine!

E la fel de important să-ţi formulezi singură afirmaţiile.

Cele care ţi se par cele mai potrivite pentru tine vor da cele mai bune rezultate; practică, deci, unele din afirmaţiile menţionate mai sus până vei fi în stare să concepi acele afirmaţii 100% pozitive, indubitative, validante, potrivite ţie ca o mânuşă, gândite de tine pentru tine.

Nu concepe afirmaţii de genul „Totul merge perfect între mine şi Florin şi ne vom căsători". Partea cu „şi ne vom căsători" poate nu e cea mai bună soluţie pentru ceea ce se petrece între tine şi el. Păstrează doar „totul merge perfect" şi adaugă, dacă vrei, „spre binele meu". Nu cere anumite rezultate. Fă o afirmaţie despre tine, despre viaţa, valoarea ta şi despre viitorul minunat care te aşteaptă. Când faci o astfel de afirmaţie, îţi programezi subconştientul să abandoneze vechile tipare şi să adopte un nou mod de viaţă sănătos, jovial şi prosper. Afirmaţia următoare nu e rea deloc, la urma urmei:
„Mă eliberez de toată suferinţa trecutului şi ies în întâmpinarea sănătăţii, bucuriei şi succesului pe care am dreptul să le cer."

Vezi cum se face? Ei bine, mai e loc şi pentru propriile tale creaţii.

1 comentarii:

C&A spunea...
luni, mai 11, 2009  

se poate incerca "zero limits" sau ho' oponopono, al dr. Hew Len (nu-i mai scriu si celalalt nume), un simplu "Te iubesc" adresat divinului, cerului, Universului sau ce crede fiecare ca se afla "acolo sus". pot fi adaugate "te rog iarta-ma, imi pare rau, iti multumesc".
si vizualizarea culorii albastru este interesanta ca tehnica de vindecare. albastru arctic, mai precis.

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.