Reportaj- al doilea curs

vineri, aprilie 10, 2009 · 2 comentarii

Sunteti curioase ce a adus cea de-a doua intalnire?

Ei bine, asa cum va promisesem de data trecuta am avut sansa extraordinara sa fim initiate…in mintea unui... baiat rau. Pentru asta trebuie sa-i multumim colegului meu, psihologul care s-a expus cu generozitate si ne-a povestit cu sinceritate maxima trecutul sau de mare seducator. Da, el s-a aflat sub tirul incrucisat a 30 de femei dornice sa cunoasca secretul pazit cu atata strasnicie de celalalt sex: de ce inseala barbatii si mai ales ce-ar putea face Femeia ca Barbatul ei sa o iubeasca la fel ca in prima zi.

Dialogul a atins cote inalte, iar mintea noastra a fost de mai multe ori spulberata de logica si de necesitatile barbatului. Am exclamat uimite: Fantastic, nu m-as fi gandit niciodata la asta ! La fel cum nu ne-am fi gandit probabil niciodata ca sansele de a construi o relatie fericita cresc pe masura ce suntem mai selective si folosim perioada de flirt ca pe o perioada de a ne cunoaste cu adevarat partenerul, rezistand tentatiei de a-l... inventa dupa chipul si asemanarea dorintelor noastre. Am mai invatat ca noi trebuie sa facem regulile si tot noi sa fim primele care le incalcam. Atuurile femeii care pastreaza mereu interesul iubitului? :) Umorul, spontaneitatea, nepravazutul si provocarea.

Notiunile de flirt s-au impletit cu tehnicile terapeutice de psihosomatica, iar life coaching-ul cu zonele fierbinti ale mintii unui barbat. Am facut efortul sa aflam ce vrea... jumatatea noastra si cum ar trebui sa procedam sa ii implinim nevoile afective fundamentale :
1. Incredere
2. Acceptare
3. Apreciere
4. Admiratie
5. Aprobare
6. Incurajare

Pai tot noi? Asa ca am hotarat in unanimitate ca ar trebui facute niste cursuri si pentru barbati. Pentru ca si femeile au nevoi fundamentale...care trebuie sa fie satisfacute!

Spre finalul workshop-ului atmosfera era incinsa si ne-am hotarat cu greu sa-l lasam pe invitatul nostru să plece. Din povestea lui am inteles cum sa depistam un baiat rau mai ales daca suntem atente la trecutul lui...Si am mai invatat ceva: ca un baiat rau are microbul in sange si este posibil sa nu se vindece niciodata. Iar dupa ce il diagnosticam cu precizie putem sa ne hotaram cu lucidatate daca vrem sa intram sau nu intr-o asemenea relatie. Daca da, ne asumam riscurile si o facem... pe sufletul nostru.
Si pentru ca tot a venit vorba de suflet, ce-ar fi sa ne vindecam odata de ranile trecutului? Sa scapam de stafia ex-ului si de problemele emotionale nerezolvate din copilarie ! Va invit atunci la cursul urmator. Pe 25 aprilie.

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.