Fii deasupra destinului tau

sâmbătă, iulie 11, 2009 · 0 comentarii




Povestea spune ca era odata o fata care, lovindu-se de greutatile vietii, a mers la mama ei sa se planga ca nimic nu-i iesea asa cum isi doreste. Obosise sa lupte fara a obtine rezultatele pe care le astepta.

Nu stia cum sa faca sa mearga mai departe in viata si se simtea epuizata.

Avea impresia ca de cate ori rezolva o problema, aparea alta.

Mama ei a ascultat-o atent si apoi a invitat-o sa pregateasca impreuna micul dejun. Ajunse in bucatarie, ea a turnat apa la fiert in trei oale. Cand apa a inceput sa fiarba a pus intr-una morcovi, intr-una oua si in cea de a treia cafea.

Le-a lasat sa fiarba fara sa spuna nici un cuvant. Fata astepta cu nerabdare, intrebandu-se ce voia sa faca de fapt mama ei.

Dupa ceva timp, mama a stins focul, a pus ouale intr-un castron, morcovii intr-o farfurie si a turnat cafeaua intr-o ceasca.

Apoi a intrebat-o: “Draga mea, ce vezi aici?” “Oua, morcovi si cafea”, a raspuns ea.

Atunci a indemnat-o sa atinga morcovii. Ea ii atinse si observa ca erau moi. Apoi i-a cerut sa curete un ou de coaja si ea observa astfel ca oul era foarte tare. Apoi a pus-o sa guste din cafea. Curioasa, ea sorbi din lichidul parfumat apoi intreba: „Ce inseamna toate astea, mama?”

Atunci ea i-a explicat ca toate cele trei obiecte avusesera de infruntat aceeasi proba: apa fiarta. Doar ca ele au reactionat total diferit: morcovii s-au inmuiat si au devenit usor de sfaramat, ouale au devenit foarte tari, iar cafeaua a schimbat apa cu aroma ei puternica.

“Cu care dintre acestea trei crezi ca te asemeni tu?”, isi intreba ea fata.

“Cand greutatile bat la usa ta, cum raspunzi? Esti ca un morcov aparent tare, dar cand durerea te atinge te inmoi si-ti pierzi puterea?

Esti ca oul, care incepe cu o inima sensibila si un spirit fluid, dar dupa un eveniment nefericit devine dur si inflexibil? Pe dinafara ramai la fel, dar pe dinauntru ai inima amara?
Sau esti ca un graunte de cafea? Cafeaua transforma banala apa fiarta, elementul care ii cauzeaza durerea. Iar cand apa ajunge la punctul maxim de fierbere, cafeaua lasa cea mai patrunzatoare aroma si savoare.”

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.