Alchimia sexuala

vineri, octombrie 02, 2009 · 0 comentarii


Ne dorim să construim o relaţie, un cuplu. Dacă o relaţie o putem asimila foarte uşor cu o casă, atunci cu siguranţă că sexualitatea este temelia care asigură siguranţa şi rezistenţa ei.

Cu originea în China antică, taoismul acordă sexualităţii un rol central în viaţa noastră si ne oferă tehnici simple pentru a ne transforma viaţa sexuală. Prin taoism ne alchimizăm sexualitatea şi o transformăm dintr-o plăcere momentană şi singulară în ceea ce este ea de fapt, forţa vitală care ne permite să primim şi să dăruim fericire.
Conştientizându-ne forţa sexualităţii şi făcând din ea o artă, ne descoperim puterea de a iubi şi de a-l accepta pe celălalt aşa cum este.

La baza taoismului se află ideea că Qi, energia universală, este o parte din tot ceea ce există viu în univers. Ne naştem cu o cantitate limitată de Qi şi de aceea nu ne putem permite să o risipim. Taoiştii consideră că în momentul în care cantitatea de Qi avută la naştere se epuizează, fiinţa moare. Qi este prezent în toate lichidele corpului nostru, dar se află în cea mai mare cantitate în fluidele sexuale. Savanţii spun că o picătură de spermă echivalează din punct de vedere energetic cu 40 de picături de sânge. De aceea, taoştii consideră că practicând amorul fără ejaculare ne conservăm esenţa vieţii şi ne putem bucura de o sănătate perfectă.


Este greu, spun taoiştii, „că valenţele superioare ale sexului să fie valorificate atunci când după numai câteva minute bărbatul ejaculează şi adoarme lângă iubita lui”. Şi care e soluţia? Taoismul, ca şi a tantrismul de altfel, ne spun că orgasmul şi ejacularea nu sunt acelaşi lucru şi pot fi separate. Practic, dacă preluăm controlul asupra reflexului de ejaculare preluăm controlul asupra sexualităţii noastre şi devenim proprii noştri stăpâni.


Taoismul s-a răspândit tot mai mult în Occident în ultima perioadă. Pentru că din ce în ce mai mulţi oameni intuiesc valoarea extraordinară a sexualităţii şi caută noi moduri de a o „valorifica” la maximum în scopuri înalte de: vindecare, armonie fizică şi psihică, relaţională şi dezvoltare personală. Practicile taoiste ne fac o propunere. Rămâne doar să le verificăm prin practică.

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.