Tehnica pentru cresterea increderii in sine

joi, aprilie 30, 2009 · 1 comentarii

Tehnica pentru cresterea increderii in sine poate fi practicata atat de barbati cat si de femei.

De doua ori pe zi, timp de 3 min, uita-te in oglinda si rosteste cu voce tare: „......numele tau..... , te iubesc si te accept asa cum esti”.

Este o afirmaţie excelentă care poate fi repetată cu glas tare în timp ce şofaţi, singură în maşină, sau în gând, ori de câte ori aveţi tendinţa de a vă critica si de a nu fi multumitae de voi. Nimeni nu se poate gândi la două lucruri în acelaşi timp; înlocuiţi, deci, gândurile negative despre voi cu gânduri pozitive.

Repetate conştiincios, afirmaţiile pozitive au puterea reală de a anihila gândurile şi sentimentele distructive, chiar dacă aţi fost negativiste ani în şir. Iată alte câteva afirmaţii mai scurte şi uşor de memorat care pot fi folosite când şofaţi, faceţi gimnastică, aşteptaţi sau pur şi simplu, staţi liniştită:

Trăiesc o stare de bine şi de pace perfectă.

Mă îndrept spre cea mai mare fericire şi împlinire în tot ceea ce înseamnă viaţa mea.
Iată apare cea mai bună soluţie pentru fiecare problemă a mea.
Mă simt liberă şi inundată de lumină.

Dacă credeţi în Dumnezeu sau într-o forţă superioară, includeţi credinţa dumneavoastră în acest tip de afirmaţii: Dumnezeu mă iubeşte. Dumnezeu mă binecuvântează.

Sau

Dumnezeu îmi dă puterea de a accepta ceea ce nu stă în puterea mea să schimb, curajul de a schimba ceea ce pot schimba si înţelepciunea de a înţelege diferenţa.

Nu uita: nu poţi schimba pe nimeni; te poţi schimba pe tine!

E la fel de important să-ţi formulezi singură afirmaţiile.

Cele care ţi se par cele mai potrivite pentru tine vor da cele mai bune rezultate; practică, deci, unele din afirmaţiile menţionate mai sus până vei fi în stare să concepi acele afirmaţii 100% pozitive, indubitative, validante, potrivite ţie ca o mânuşă, gândite de tine pentru tine.

Nu concepe afirmaţii de genul „Totul merge perfect între mine şi Florin şi ne vom căsători". Partea cu „şi ne vom căsători" poate nu e cea mai bună soluţie pentru ceea ce se petrece între tine şi el. Păstrează doar „totul merge perfect" şi adaugă, dacă vrei, „spre binele meu". Nu cere anumite rezultate. Fă o afirmaţie despre tine, despre viaţa, valoarea ta şi despre viitorul minunat care te aşteaptă. Când faci o astfel de afirmaţie, îţi programezi subconştientul să abandoneze vechile tipare şi să adopte un nou mod de viaţă sănătos, jovial şi prosper. Afirmaţia următoare nu e rea deloc, la urma urmei:
„Mă eliberez de toată suferinţa trecutului şi ies în întâmpinarea sănătăţii, bucuriei şi succesului pe care am dreptul să le cer."

Vezi cum se face? Ei bine, mai e loc şi pentru propriile tale creaţii.

Reportaj -Si a fost a treia intalnire !

· 0 comentarii

Si mi-am promis din nou sa nu lipsesc de la urmatoarele.

Prietena mea ma tachineaza – ei, am avut sau nu dreptate? A avut. M-am simtit grozav cu fetele si am inceput sa vad altfel despartirea care m-a intors pe dos ultimele luni. Cred ca merita sa-mi fac o fotografie inainte si dupa workshop. Cand s-a terminat intalnirea ma simteam de parca mi-a luat cineva o piatra de pe inima !

Mi-a prins bine workshop-ul Gabrielei – mi-a aratat ca nu exista prezent adevarat si nici viitor promitator daca ma agat cu lacrimi si suspine de trecut. Sigur, o perioada de suspin e ok… si chiar de preferat tendintei de a-mi bloca sentimentele si de a convinge pe toata lumea ca sunt la fel de tare ca personajul lui Sergiu Nicolaescu ramas celebru prin replica: “Un fleac… m-au ciuruit!”. Dar suferinta trebuie sa ia sfarsit si orice rana sufleteasca poate pot fi vindecata. Acum am invatat si cum !

Am aflat la cursul de sambata etapele si micile-mari secrete care m-ajuta sa scurtez durerea unei despartiri. Si care duc si la incheierea adevarata, fara resentimente si fara traume a unei relatii de orice fel, in care am suferit. Gabriela ne-a invatat cum sa scriem scrisoarea magica de bun-ramas. Serios! Pentru mine cam asa a fost...ca m-am simtit ca si cum am scapat de o greutate.


Cand ne-a explicat mi s-a parut ca ce mare lucru? Cum sa vindeci o rana emotionala cu o simpla scrisoare? Si totusi are o putere surprinzatoare. Iar mie mi-a folosit.
La fel cum m-a ajutat exercitiul care m-a adus fata in fata cu fetita care am fost, m-a pus din nou in contact cu un copil bucuros si liber care traieste inuntrul meu.
Acasa m-am mai uitat pe tehnicile din caiet si am facut exercitiul cu “ daramarea zidurilor”. Imi dau seama ca dupa ultima experienta m-am cam inchis. Si mi-am mai dat seama ca multa vreme fara sa vreau, am refuzat iubirea celorlalti. Voiam sa fiu iubita doara asa cum voiam eu...

Mi-a folosit sa le cunosc si pe fetele care au venit la workshop. Simpatice, au vorbit pe sleau despre ce le-a lovit intr-o relatie, am glumit, am invatat una de la alta si la sfarsit ne-am promis sa tinem legatura si pana la urmatoarea intalnire. Pe bune, mereu ma gandesc, cum ar fi ca sa fie o camaraderie adevarata intre femei?
Ana Dragodana

Primele intalniri - momentul cand el este sincer

· 0 comentarii




Fetelor, va plangeti ca e neserios, fustangiu sau necopt la minte? Dar unde v-a fost mintea la inceput?
Adica...nu v-ati dat seama de la inceput cu cine aveti de-a face?

Hai sa o luam cu inceputul. Ati iesit pentru prima oara impreuna. Ati inceput sa povestiti. Daca ati fi atente si la el si nu v-ati mai preocupa atata de felul cum aratati, daca va e prea transparenta bluza sau daca vi s-a intins fardul, ati putea fi atente si la cuvintele lui.

Si ati cunoaste atunci o gramada de chestii interesante despre el. Ca de exemplu ce fel de relatie vrea. Poate o sa comenteze cu privire la fosta lui iubita. Adica ce n-a mers, sau ce nu i-a placut la ea. Sau pentru ca tot nu este inca implicat emotional o sa va spuna ca el ca nu prea crede in sinceritatea dintre sexe. Sau ca de-abia a scapat de o scorpie si vrea sa se simta liber...Sau mai stiu eu ce.

Primele intalniri sunt momente privilegiate in care barbatii se simt mai liberi ca niciodata sa spuna ce simt si ce gandesc vizavi la o relatie. Iar femeile adevarate tin minte si decodifica mesajele lui.

Nu mai retineti nimic din primele intalniri? Aha...Nu-i nimic...ati fost seduse de cuvintele lui frumoase...Sau poate numai de imaginatia voastra?

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.