Despre curs

marți, martie 24, 2009 ·


Ideea acestui curs mi-a venit anul trecut, intr-o zi cand le consiliam pe prietenele mele cele mai bune. Amandoua tocmai se despartisera de iubitii lor. Relatia uneia durase 8 ani, iar relatia celeilalte durase 3 ani. Destul de mult, nu-i asa ?
Bineinteles ca au suferit si au plans saptamani in sir.

Dar stiti ce e ciudat ? Ca de foarte multe ori inainte se plansesera de iubitii lor si avusesera parte de tot felul de probleme si de incidente triste in aceste relatii.
Prietenele mele, la fel ca si dumneavoastra sunt femei foarte frumoase, sexy si foarte inteligente. Fara sa fie carieriste, au o viata sociala bogata si nu depind de venitul partenerului.
Si atunci, de unde aceasta depenedenta?
De unde aceasta greutate de a scapa de un rau care nu te lasa sa fii fericit? De ce-au acceptat atatia ani relatii toxice si energofage?
Iar eu, in calitatea mea de prietena, consiliera, serviciu de urgenta, si psihoterapeut principal, am fost cea care a trebuit sa le tina de manuta si sa le invete sa vada viata cu alti ochi si sa descopere unde-au gresit. Si in primul rand cum au gresit fata de Ele si cum de au ajuns in aceasta situatie.
Si mi-a fost atunci foarte clar ca daca am fi atente si daca inainte de a ne lovi cu capul de tot felul de praguri de sus, ne-ar ajuta cineva sa ne descoperim slabiciunile si punctele tari, ne-ar ajuta sa intelegem cum este relatia noastra, dar si cum sunt in general barbatii si cum suntem noi, femeile atat de diferite de ei, atunci am putea sa vedem mai clar si detasat cum sta treaba si ar fi mult mai simplu pentru noi sa avem o relatie de cuplu fericita...Si nu am mai suferi atat.

As putea spune ca acest Workshop este si un curs pentru Profilaxia ranilor emotionale. Nu stiu daca stiati, dar in China antica medicul era platit atata timp cat avea pacientii sanatosi, iar in momentul in care ei se imbolnaveau, pacientii nu-l mai plateau. De ce? Pentru ca principala lui misiune era sa previna ca boala sa apara...si nu sa lupte apoi pentru insanatosirea bolnavului.
Deci acest curs de Profilaxie a suferintei si de cresterea a imunitatii sufletesti ne ajuta si ne da instrumentele necesare pentru a

- Identifica principalele greseli pe care le facem in relatiile noastre si felul in care putem sa indreptam acele greseli
- Ne creste respectul si increderea in sine
- A ne putea sa ne stapani mai bine emotiile negative
- Ne putea cunoaste mai bine partenerul, si mult altele

Toate femeile, fara exceptie, ne dorim relatia ideala, care să meargă ca pe roate – in care partenerul ne ghiceşte gandurile şi ne indeplineste toate dorintele mai inainte ca noi insine sa ne dam seama de ele.
Sa ne copleseasca cu dragostea si sustinerea lui neconditionata. Sa fie plin de pasiune nesfarsita şi sa se afle tot timpul alaturi de noi dar sa ne lase si destula libertate.
Sa fie in mod spontan de acord cu noi, sa impartasim aceleasi idealuri si valori, sa aiba aceleasi principii despre cum se cresc copii, sa stie exact cum ar trebui sa se poarte ca sa ne simtim bine si sa spuna exact ceea ce trebuie la momentul potrivit.
Sa se poarte grozav cu copiii, familia si prietenii noştrii. Sa arate bine, sa fie fermecator, sa ne aprecieze, sa ne respecte si sa comunicam perfect cu el.
Dragele mele, nu este nici-o problema ca ne dorim asta..dar este posibil ca acest barbat sa nu existe cu adevarat... Si de aceea, este important sa invatam sa avem o relatie sanatoasa si frumoasa cu barbatul de langa noi, iar daca acest lucru nu se poate sa reusim sa iesim din relatie cu fruntea sus, fara traume emotionale si invatand la maximum despre noi si despre ce vom putea sa facem mai bine data viitoare.

Pentru ca a avea Relatii Fericite este o arta, si ca orice Arta se invata. Prin teorie si practica. Si chiar daca nu ne-am nascut geniale si nu am avut inca Relatia pe care ne-o dorim, prin exercitiu si practica putem invata sa fim fericite si sa ne construim relatiile fericite si sanatoase pe care le dorim. Pentru ca Fericirea in cuplu se invata !

1 comentarii:

Unknown spunea...
vineri, mai 29, 2009  

cand veniti in constanta?

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.