Sex la prima intalnire?

marți, martie 24, 2009 ·



El spune...

„Nu cred ca pot sa am o relatie serioasa cu o femeie care face dragoste cu mine de la prima intalnire. Asta ucide misterul si fiorul pe care il am atunci cand sunt nevoit s-o cuceresc. Barbatilor le place provocarea. Au sentimentul ca lupta pentru ceva important si special atunci cand fac curte unei femei. Nesiguranta de la inceput ne incita– o sa fie ceva, n-o sa fie? Si mai e ceva... sexul la prima intalnire da impresia ca e prea usor, ca nu ne respectam prea mult. Intimitatea trebuie obtinuta, nu? Inima femeii e un premiu... de ce sa ne permita sa o castigam pe loc? Nu sunt ipocrit, am facut dragoste la prima intalnire de nenumarate ori. Dar m-am simtit ciudat dupa. Mi se parea ca m-am grabit in zadar.”

Dar psihologii ce parere au?

Statisticile confirma faptul ca femeile sunt foarte relaxate la ideea de intimitate fulgeratoare. Uneori aproape la fel de relaxate precum barbatii, de aceea 25 la suta dintre ele ar da curs atractiei, acelei chemestry gen Hollywood. Asta se petrece daca isi imagineaza ca au gasit barbatul vietii lor. Asa ca de fapt aceasta atitudine are mai putin de-a face cu libertatea si mai mult cu romantismul pasional.

Curiosi ce aleg si barbatii si femeile atunci cand... au de ales, psihologii englezi au intrebat: Cum ti s-ar parea ideal sa inchei prima intalnire – in fata unei cani de ceai sau facand dragoste? Peste 62% din britanicii intrebati au raspuns ca prefera sa bea un ceai. Nici varsta si nici sexul nu au facut vreo diferenta. Zambesti? Te gandesti ca oricum, englezii sunt mai putin atrasi de lucrurile fierbinti? Poate ca ai dreptate. Dar sunt curioasa, la prima intalnire TU ce ai imparti mai degraba - o cana de ceai sau asternutul?

Ce alegi tu

Daca pana acum te-ai aruncat fara ezitare in bratele lui... gandeste-te bine la felul cum au decurs mai apoi relatiile respective. A meritat sa te oferi trup si suflet inca de la intaia seara petrecuta impreuna? Priveste-ti intotdeauna atent propriile motivatii. Faci sex cu barbatul pe care de-abia l-ai intalnit? Si o faci pentru ca e primavara si hormonii cei simpatici freamata si tropaie? Sau faci dragoste... si te lasi purtata de dorinta ca intimitatea fizica sa fie doar un pas spre ceva mult mai serios, mult mai sufletesc, mult mai tandru? Sigur, uneori chiar asa se petrece. Dar nu te poti baza pe asta.


Si de ce

Parerile despre sex la prima intalnire sunt impartite. Chiar si intre psihologi. Dincolo de orice ipoteze, un lucru este limpede – femeile sunt mult mai vulnerabile. Te intrebi de ce? Pentru ca psihicul nostru este astfel facut sa vada in partenerul de sex pe barbatul care ne va oferi protectie noua si copiilor nostri. Este o tedinta ancestrala a subconstientului si are legatura cu instinctul de perpetuare a speciei. Si fara sa stii, determina un puternic atasament. De aceea gandeste-te bine. Merita el toata increderea ta? Pentru ca altfel, ce rost ar avea sa te atasezi emotional de un barbat care te priveste doar ca pe o aventura?

Vrei sa afli mai multe despre cum gandesc barbatii despre noi? Si care e solutia sa fii fericita? Te astept la workshopul Relatii Fericite. Primul curs de la care nu merita sa chiulesti. De doua ori pe luna. Urmatoarea intalnire este sambata, 4 aprilie. Da, oferim si o cana de ceai. Zambesti?

1 comentarii:

Anda spunea...
sâmbătă, martie 06, 2010  

Uitati ce zice Maslow cu piramida lui - la baza se afla nevoile primare ale omului : respiratie, mancare, apa, sex, somn, igiena si o temperatura relativ constanta a corpului. Hopa! Atunci daca dupa ce ma trezesc din somn, in timp ce respir, ma spal si parfumez, ma imbrac sa nu imi fie frig, hotarasc sa accept o invitatie a unui baiat CARE IMI PLACE la cofetarie la un dobos&ceai de exemplu si tot in timp ce respir si-mi oxigenez creierul imi dau seama ca baiatul IMI PLACE SI MAI MULT, de ce sa fac discriminari cu nevoia de sex? Mie imi pare articolul mai degraba un indemn la ipocrizie si o metoda de a pune mana pe un sot no matter what. Sa zicem ca va dau dreptate si cana de ceai e metoda sigura de a avea o relatie. Dar imi asigura ea longevitatea relatiei? E o garantie ca ma duce in treapta urmatoare a Piramidei? Eu zic sa fim mai putin ipocriti, sa judecam mai mult fiecare pentru el in conjunctura data si sa lasam regulile la Protectia Muncii de exemplu unde niste specialisti care si-au bagat mainile in priza stiu EXACT ca te electrocutezi. Oameni buni, bucurati-va de viata si lasati regulile scrise de altii la o parte, scrieti-vi-le singuri. Traiti! Si sa va mai spun ceva: cineva care are idei preconcepute acolo, va avea si in alta parte si viata e e lunga in schimb el poate nu e un alergator de cursa lunga. Nu ar fi mai sanatos sa-i testezi valorile inainte sa ajungi dupa cateva zeci de cani de ceai sa-ti dai seama ca e un om limitat in gandire? Zic si eu. Singurele motive care m-ar impiedica pe mine sa am sex la prima intalnire ar fi: multi barbatii mint si putini sunt romantici. Astea da motive sa stau sa astept sa vad in ce ape se scalda respectivul. Poate alta fata nu gandeste ca mine, e invitata mea sa-si faca propriile reguli care i se potrivesc. Am vazut acum cativa ani un film in care o tipa care se culca cu cine apuca, s-a hotarat ca vrea sa se marite. Ce a facut? Nu a facut sex cu "tinta". Urmarea:s-au casatorit. Aviz barbatilor cu idei preconcepute, ca nu stiti ce luati de nevasta:-) Si noi va testam. Si noi va jucam. Eu vreau o relatie fericita si onesta no matter what. Voi?

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.