LEGEA CLARITATII

marți, martie 24, 2009 ·

Stiati ca mai putin de 3% din adulti si-au scris macar o singura data in viata telurile si planurile pe care-ar dori sa le realizeze?


Un experiment facut la Universitatea Yale in anii 60 a demonstrat ca cei care-si pun planurile pe hartie sunt si cei care le realizeaza in timp. Atunci cand luati loc si va puneti pe hartie telurile, va plasati in topul celor 3%. Deci nu e de mirare ca daca veti proceda la fel, veti incepe in curand sa aveti aceleasi rezultate ca si ei !
Brian Tracy ne asigura ca o importanta de peste 80% in obtinerea succesului si a fericirii o are claritatea si ca lipsa claritatii este mult mai responsabila de frustrari si ratari decat orice alt factor.

Se spune ca:

„Succesul inseamna in primul rand stabilirea telului. Restul sunt amanunte”.

Nu ati observat ca oamenii care au teluri clare, bine definite le realizeaza cu mult mai repede chiar decat isi pot imagina cei care nu prea stiu ce vor?

Cele trei chei ale Realizarii

Brian Tracy considera ca cele trei chei magice ale realizarilor exceptionale sunt

„Claritatea, Claritatea, Claritatea”
Succesul este determinat in cea mai mare masura de cat ne este de clar ceea ce vrem sa realizam cu adevarat. Subconstientul nostru prelucreaza continuu informatii ca sa ne indrepte intr-o anumita directie. Atunci cand mintea are o tinta definita se poate focaliza si refocaliza pana reuseste sa isi atinga tinta. Daca tinta nu este definita, energia ei pur si simplu se risipeste.
Scrieti-va si rescrieti-va obiectivele (scopurile)
Da, este foarte simplu! Cu cat va veti scrie mai des obiectivele cu atat va veti gandi mai mult la ele si atunci ele va vor deveni si mai clare. Cu cat stiti mai limpede ce vreti, cu atat veti realiza in primul rand lucrurile care va vor ajuta sa va atingeti scopurile.


Si acum pentru ca suntem la inceput de an, plini de sperante si planuri pentru anul care si-a aratat fata, va propun sa realizam urmatorul exercitiu:

1. Faceti o lista cu 10 lucruri pe care ati vrea sa le realizati in anul care vine. Scrieti-le pe hartie la timpul prezent ca si cum anul a trecut deja si v-ati atins obiectivele.
2. Luati lista voastra de 10 obiective si intrebati-va pentru fiecare din ele: „Daca l-as realiza, care dintre ele ar avea cel mai puternic impact asupra vietii mele?” Oricare-ar fi el, incercuiti-l si scrieti-l din nou pe alta coala de hartie.
3. Puneti in aplicare pentru acest nou obiectiv metoda celor 7 pasi descrisa mai jos. Fixati un termen limita, faceti un plan de actiune si lucrati zi de zi la realizarea lui. Faceti din acest obiectiv telul vostru cel mai important pentru saptamani si luni de acum inainte.

Cei 7 pasi necesari pentru realizarea obiectivelor

1. Decideti exact ce vreti in fiecare domeniu din viata voastra. Este important sa fiti foarte specific.
2. Scrieti-va telul pe hartie, clar si detaliat.
3. Stabiliti un termen limita pentru realizarea lui. Daca este un obiectiv mai mare impartiti-l in obiective mai mici si stabiliti termene limita pentru fiecare etapa. Scrieti etapele in ordine pe hartie.
4. Faceti o lista cu tot ceea ce credeti ca ar trebui sa faceti sau de ce ati avea nevoie ca sa va atingeti obiectivul. Daca va vin in minte noi elemente, treceti-le pe lista.
5. Alcatuiti un plan de actiune in care elementele gasite sa fie puse in ordine, in functie de importanta lor.
6. Stabiliti care este cel mai important lucru din planul facut si actionati imediat pentru realizarea lui.
7. Faceti in fiecare zi ceva care sa va apropie de atingerea telului propus. Ramaneti in aceasta energie a inceputului. Mentineti-va elanul initial.

Revizuiti-va zilnic obiectivele

In fiecare zi treceti-va in revista scopurile pe care vi le-ati propus ca sa fiti siguri ca acestea sunt inca cele mai importante obiective pentru voi. Pe masura ce trece timpul e posibil sa mai adaugati obiective pe lista dumneavoastra. Sau e posibil sa mai stergeti din ele daca o sa constatati ca acestea nu mai sunt de actualitate.
Oricare sunt telurile voastre planificati-le detaliat scriindu-le pe hartie. Preocupati-va zi de zi de indeplinirea lor.
„Claritatea este putere. Liderii o au iar cei care ii urmeaza o cauta neincetat”. Anthony Robbins
Tu din care grup faci parte?
Mult succes in anul care vine… si… fii gata pentru schimbarile miraculoase care vor aparea de acum inainte in viata ta!

0 comentarii:

Sfatul psihologului

Sunt psiholog/ psihoterapeut Gabriela Marin. Ai o problema relationala? Vrei sa gasesti o solutie framantarilor tale? Simti ca trebuie sa vorbesti cu cineva?
Programari la tel 0743 351 579

Workshop - Ce-ti doresti in 2010

Empower Live -Eneagrama la British

Despre Relatii Fericite

Un loc de discutii si solutii. Ce imi doresc? Sa descalcim impreuna lumea atat de complexa a relatiilor. Sa aducem speranta si bucurie in sufletul celor care ne citesc. Pentru ca fericirea se invata. Cum? Pas cu pas...articol cu articol...

Despre mine

Ma numesc Gabriela Marin. Sunt psihoterapeut cu formare in terapia cognitiv comportamentala, hipnoza ericksoniana si terapii scurte, trainer de Eneagrama, life-coach. Am inteles ca dezvoltarea personala este indispensabila celor care vor sa-si atinga potentialul maxim si sa fie fericiti. Deci...suntem siliti sa evoluam!

Workshop

Workshopul de Relatii fericite. Primul Curs practic pentru femeile care-si doresc sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.